Zespół Żłobków Miejskich w Świdniku

ul. Środkowa 2

21-040 Świdnik

zm1@oswiata.e-swidnik.pl

                                       

 

Ustawienia

Wyszukiwarka

KUCHARZ

OFERTA PRACY

Kucharz

Wymagania związane ze stanowiskiem

Wymagania niezbędne:

  • wykształcenie zasadnicze branżowe lub zawodowe o odpowiednim profilu umożliwiającym wykonywanie zadań na stanowisku i 3 lata stażu pracy
  • udokumentowane doświadczenie w pracy na stanowisku kucharz
  • kandydat nie figuruje w bazie danych Rejestru Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym z dostępem ograniczonym
  • kandydat posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych

Wymagania dodatkowe:

  • umiejętność gotowania i przyrządzania posiłków wg jadłospisu: standardowego, bezmlecznego, bezglutenowego, zgodnego z zasadami zdrowego żywienia;
  • umiejętność obsługi nowoczesnych urządzeń AGD; 
  • umiejętność doboru odpowiednich środków do utrzymania czystości bloku żywienia;
  • pożądane cechy kandydata: sumienność, odpowiedzialność, zaangażowanie, umiejętność pracy samodzielnej i w zespole,wysoka kultura osobista.

Zakres obowiązków na stanowisku

  1. Przyjmowanie za pokwitowaniem w raportach żywieniowych produktów spożywczych z magazynu,
  2. Dbałość o racjonalne zużycie produktów spożywczych wydanych z magazynu,
  3. Kontrolowanie jakości surowców i produktów spożywczych otrzymanych z magazynu,
  4. Dbałość o wysoki stopień higieny osobistej przy produkcji i dystrybucji potraw,
  5. Przestrzeganie i wdrażanie na stanowisku pracy przepisów związanych z bezpieczeństwem żywności na wszystkich etapach produkcji potraw w celu zapewnienia bezpieczeństwa gotowej potrawy a w szczególności:
  6. Prawidłowe prowadzenie procesów technologicznych,
  7. Prawidłowe prowadzenie procesów obróbki wstępnej,
  8. Przestrzeganie prawidłowych parametrów procesów termicznych podczas przygotowywania żywności,
  9. Unikanie zanieczyszczeń krzyżowych, podczas sprzątania i wydawania potraw,
  10. Unikanie przechowywania surowców oraz gotowych potraw w zakresie “niebezpiecznych temperatur”,
  11. Prawidłowe prowadzenie procesów mycia i dezynfekcji,
  12. Prawidłowe postępowanie z “produktami wysokiego ryzyka” m.in.: jajami, świeżym mięsem, świeżym drobiem i rybami,
  13. Stosowanie zasad i procedur systemu HACCP oraz monitorowanie punktów kontrolnych występujących na etapie przechowywania i przygotowywania posiłków,
  14. Dbałość o stan techniczny i utrzymanie w czystości, naczyń urządzeń, sprzętu AGD i pomieszczeń kuchennych,
  15. Współpraca z pozostałym personelem w celu zapewnienia sprawnej organizacji pracy maksymalnie dobrych warunków pobytu dzieci,
  16. Informowanie Dyrektora Zespołu Żłobków Miejskich o wszelkich wydarzeniach zakłócających tok pracy lub mogących mieć znaczenie dla bezpieczeństwa dzieci i działalności Żłobka,
  17. Przestrzeganie dyscypliny pracy, przepisów bhp i ppoż.,
  18. Wykonywanie innych czynności zleconych przez Dyrektora wynikających z potrzeb placówki


Warunki zatrudnienia:

Oferujemy pracę w jednostce Zespołu Żłobków Miejskich w Świdniku na atrakcyjnych warunkach:

  • zatrudnienie na podstawie umowy o pracę – okres próbny / czas określony / czas nieokreślony,
  • wolne weekendy i święta - praca tylko w dni powszednie,
  • wynagrodzenie płatne terminowo do końca miesiąca,
  • dodatkowe wynagrodzenie roczne tzw. 13-tka oraz nagroda jubileuszowa,
  • wymiar etatu: 8 godzin,
  • czas pracy: zmianowa w godzinach pracy placówki,

Wymagane dokumenty

Wymagane dokumenty

1.list motywacyjny – podpisany czytelnie i własnoręcznie

2.CV
/wraz z klauzulą na przetwarzanie danych osobowych/: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)”.

3. kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie, kwalifikacje  i doświadczenie zawodowe

4. oświadczenie o niekaralności /do pobrania z naszej strony/

* kandydaci, którzy zakwalifikują się do zatrudnienia w ZŻM będą zobowiązani dostarczyć Zaświadczenie o niekaralności z  Krajowego Rejestru Karnego.

5. aktualna książeczka zdrowia
do celów sanitarno-epidemiologicznych lub zobowiązanie do jej przedstawienia przed nawiązaniem stosunku pracy

Składanie ofert

Pisemne zgłoszenia kandydatów będą przyjmowane w terminie
 od 16 marca do 22 marca 2021 r. do godz.15:00 

Oferty należy składać osobiście w Zespole Żłobków Miejskich ul. Środkowa 2 lub elektronicznie zm1@oswiata.e-swidnik.pl z dopiskiem: oferta pracy kucharz.

Wybrani kandydaci na rozmowę kwalifikacyjną będą  zapraszani indywidualnie po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.

Informacja o wyniku rozmowy:

tylko kandydaci  zakwalifikowani do nawiązania umowy o pracę


* kandydaci, którzy zakwalifikują się do zatrudnienia w ZŻM będą zobowiązani dostarczyć Zaświadczenie o niekaralności z  Krajowego Rejestru Karnego.

Inne informacje:

Miejsce pracy: Zespół Żłobków Miejskich w Świdniku,
 ul. Środkowa 2, 21-040 Świdnik.

Przetwarzanie danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:

administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zespołu Żłobków Miejskich  ul. Środkowa 2, 21-040 Świdnik.

1)  Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu rekrutacji - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Kodeksu Pracy z dnia 26 czerwca 1974 r. (t.j. Dz. U z 2020 r. poz, 1320)

2)  odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa

3)  posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,  a także prawo do cofnięcia zgody w każdym czasie

4)  ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

5)  podanie danych osobowych jest obligatoryjne w oparciu o przepisy prawa  a w pozostałym zakresie jest dobrowolne.