KUCHARZ
OFERTA PRACY
Kucharz
Wymagania związane ze stanowiskiem
Wymagania niezbędne:
- wykształcenie zasadnicze branżowe lub zawodowe o odpowiednim profilu umożliwiającym wykonywanie zadań na stanowisku i 3 lata stażu pracy
- udokumentowane doświadczenie w pracy na stanowisku kucharz
- kandydat nie figuruje w bazie danych Rejestru Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym z dostępem ograniczonym
- kandydat posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych
Wymagania dodatkowe:
- umiejętność gotowania i przyrządzania posiłków wg jadłospisu: standardowego, bezmlecznego, bezglutenowego, zgodnego z zasadami zdrowego żywienia;
- umiejętność obsługi nowoczesnych urządzeń AGD;
- umiejętność doboru odpowiednich środków do utrzymania czystości bloku żywienia;
- pożądane cechy kandydata: sumienność, odpowiedzialność, zaangażowanie, umiejętność pracy samodzielnej i w zespole,wysoka kultura osobista.
Zakres obowiązków na stanowisku
- Przyjmowanie za pokwitowaniem w raportach żywieniowych produktów spożywczych z magazynu,
- Dbałość o racjonalne zużycie produktów spożywczych wydanych z magazynu,
- Kontrolowanie jakości surowców i produktów spożywczych otrzymanych z magazynu,
- Dbałość o wysoki stopień higieny osobistej przy produkcji i dystrybucji potraw,
- Przestrzeganie i wdrażanie na stanowisku pracy przepisów związanych z bezpieczeństwem żywności na wszystkich etapach produkcji potraw w celu zapewnienia bezpieczeństwa gotowej potrawy a w szczególności:
- Prawidłowe prowadzenie procesów technologicznych,
- Prawidłowe prowadzenie procesów obróbki wstępnej,
- Przestrzeganie prawidłowych parametrów procesów termicznych podczas przygotowywania żywności,
- Unikanie zanieczyszczeń krzyżowych, podczas sprzątania i wydawania potraw,
- Unikanie przechowywania surowców oraz gotowych potraw w zakresie “niebezpiecznych temperatur”,
- Prawidłowe prowadzenie procesów mycia i dezynfekcji,
- Prawidłowe postępowanie z “produktami wysokiego ryzyka” m.in.: jajami, świeżym mięsem, świeżym drobiem i rybami,
- Stosowanie zasad i procedur systemu HACCP oraz monitorowanie punktów kontrolnych występujących na etapie przechowywania i przygotowywania posiłków,
- Dbałość o stan techniczny i utrzymanie w czystości, naczyń urządzeń, sprzętu AGD i pomieszczeń kuchennych,
- Współpraca z pozostałym personelem w celu zapewnienia sprawnej organizacji pracy maksymalnie dobrych warunków pobytu dzieci,
- Informowanie Dyrektora Zespołu Żłobków Miejskich o wszelkich wydarzeniach zakłócających tok pracy lub mogących mieć znaczenie dla bezpieczeństwa dzieci i działalności Żłobka,
- Przestrzeganie dyscypliny pracy, przepisów bhp i ppoż.,
- Wykonywanie innych czynności zleconych przez Dyrektora wynikających z potrzeb placówki
Warunki zatrudnienia:
Oferujemy pracę w jednostce Zespołu Żłobków Miejskich w Świdniku na atrakcyjnych warunkach:
- zatrudnienie na podstawie umowy o pracę – okres próbny / czas określony / czas nieokreślony,
- wolne weekendy i święta - praca tylko w dni powszednie,
- wynagrodzenie płatne terminowo do końca miesiąca,
- dodatkowe wynagrodzenie roczne tzw. 13-tka oraz nagroda jubileuszowa,
- wymiar etatu: 8 godzin,
- czas pracy: zmianowa w godzinach pracy placówki,
Wymagane dokumenty
Wymagane dokumenty
1.list motywacyjny – podpisany czytelnie i własnoręcznie
2.CV
/wraz z klauzulą na przetwarzanie danych osobowych/: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)”.
3. kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie, kwalifikacje i doświadczenie zawodowe
4. oświadczenie o niekaralności /do pobrania z naszej strony/
* kandydaci, którzy zakwalifikują się do zatrudnienia w ZŻM będą zobowiązani dostarczyć Zaświadczenie o niekaralności z Krajowego Rejestru Karnego.
5. aktualna książeczka zdrowia
do celów sanitarno-epidemiologicznych lub zobowiązanie do jej przedstawienia przed nawiązaniem stosunku pracy
Składanie ofert
Pisemne zgłoszenia kandydatów będą przyjmowane w terminie
od 16 marca do 22 marca 2021 r. do godz.15:00
Oferty należy składać osobiście w Zespole Żłobków Miejskich ul. Środkowa 2 lub elektronicznie zm1@oswiata.e-swidnik.pl z dopiskiem: oferta pracy kucharz.
Wybrani kandydaci na rozmowę kwalifikacyjną będą zapraszani indywidualnie po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
Informacja o wyniku rozmowy:
tylko kandydaci zakwalifikowani do nawiązania umowy o pracę
* kandydaci, którzy zakwalifikują się do zatrudnienia w ZŻM będą zobowiązani dostarczyć Zaświadczenie o niekaralności z Krajowego Rejestru Karnego.
Inne informacje:
Miejsce pracy: Zespół Żłobków Miejskich w Świdniku,
ul. Środkowa 2, 21-040 Świdnik.
Przetwarzanie danych osobowych
Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zespołu Żłobków Miejskich ul. Środkowa 2, 21-040 Świdnik.
1) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu rekrutacji - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Kodeksu Pracy z dnia 26 czerwca 1974 r. (t.j. Dz. U z 2020 r. poz, 1320)
2) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa
3) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do cofnięcia zgody w każdym czasie
4) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
5) podanie danych osobowych jest obligatoryjne w oparciu o przepisy prawa a w pozostałym zakresie jest dobrowolne.