Zespół Żłobków Miejskich w Świdniku

ul. Środkowa 2

21-040 Świdnik

zm1@oswiata.e-swidnik.pl

                                       

 

Ustawienia

Wyszukiwarka

INTENDENT

OFERTA PRACY

Intendent

Wymagania związane ze stanowiskiem

Wymagania niezbędne:

  • wykształcenie średnie o odpowiednim profilu umożliwiający wykonywanie zadań na stanowisku i staż pracy 1 rok,
    lub
    wykształcenie zasadnicze /branżowe lub zawodowe/ o odpowiednim profilu umożliwiającym wykonywanie zadań
    na stanowisku i staż pracy 2 lata,
  • znajomość przepisów HACCP,
  • umiejętność wykorzystania  zasad żywienia i norm żywieniowych,
  • kandydat nie figuruje w bazie danych Rejestru Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym z dostępem ograniczonym,
  • kandydat posiada aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych,

Wymagania dodatkowe:

  • doświadczenie w pracy na stanowisku
  • znajomość i umiejętność stosowania na stanowisku pracy podstaw rachunkowości i księgowania
  • znajomość przepisów dotyczących działalności żłobka/przedszkola
  • umiejętność wykorzystywania programów informatycznych (oprogramowanie biurowe oraz programy wspomagające obsługę magazynową)
  • umiejętność analitycznego myślenia
  • umiejętność organizacji i planowania pracy
  • obowiązkowość, terminowość, odpowiedzialność
  • wysoka kultura osobista

 Zakres obowiązków na stanowisku

  1. Zaopatrywanie placówki w artykuły żywnościowe  zgodnie z zapotrzebowaniem.
  2. Prowadzenie magazynu żywnościowego:
    - przyjmowanie do magazynu  artykułów  zgodnie z  instrukcją magazynowania;
    - wydawanie  towaru  upoważnionym osobom według zgłoszonego zapotrzebowania;
    - stosowania  zasady FIFO (pierwsze wchodzi, pierwsze wychodzi);
  3. Prowadzenie ewidencji ilościowo-wartościowej zapasów przechowywanych w magazynie.
  4. Wpisywanie do ewidencji wszystkich dowodów przychodów i rozchodów, z zachowaniem chronologii.
  5. Odpowiada za całość gospodarki magazynowej i przestrzeganie obowiązującej instrukcji magazynowej.
  6. Prowadzenie samokontroli zgodności stanu faktycznego z ewidencją magazynową.
  7. Należyte rozmieszczenie w magazynie materiałów, w szczególności według grup, rodzajów i częstotliwości wydawania.
  8. Kontrolowanie jakości surowców i produktów spożywczych przechowywanych w magazynach.
  9. Utrzymanie magazynu w należytym stanie sanitarno-porządkowym.
  10. Postępowanie zgodnie z instrukcjami zasad i procedur systemu HACCP.
  11.  Stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP) i produkcyjnej(GMP).
  12. Przy wykonywaniu obowiązków przestrzeganie i wdrażanie na stanowisku pracy:   przepisów związanych z bezpieczeństwem żywności.
  13. Zabezpieczenie przechowywanych materiałów przed zniszczeniem, uszkodzeniem lub zanieczyszczeniem.
  14. Współpraca z pracownikami kuchni we wszelkich codziennych czynnościach.
  15. Wyliczanie stawki żywieniowej.
  16. Utrzymanie kosztu produkcji posiłków w ustalonej stawce żywieniowej.
  17. Na bieżąco sporządzanie zestawień magazynowych.
  18. Sporządzanie miesięcznych zestawień raportów żywieniowych –rozliczanie kosztów żywienia w powiązaniu ze stawką żywieniową i liczbą osobodni.
  19. Na koniec każdego półrocza  sporządzanie inwentaryzacji produktów spożywczych w magazynie w drodze spisu z natury.
  20. Materialna odpowiedzialność za przechowywaną żywność.
  21. Współpraca z CUW w zakresie gospodarki finansowej – znajomość wymogów tej współpracy.
  22. Prowadzi i uzgadnia osobodni  Zespołu Żłobków i jednostek do których dostarczany jest catering.
  23. Nadzoruje  dystrybucję potraw w żłobku przy ul. Kopera.
  24. Prowadzi  i nadzoruje w ramach cateringu dystrybucję posiłków  do ZP2 , Żłobka nr 1, Żłobka nr 2.
  25. Prowadzi  ewidencję wydawanych posiłków.
  26. Prowadzi ewidencję termosów, pojemników termoizolacyjnych.
  27. Prowadzi  dokumentację z obsługi cateringu.
  28. Przygotowuje opisy receptur potraw dla diety ogólnej i diet specjalistycznych.
  29. Prowadzi szkolenia personelu kuchennego dotyczących sposobu przygotowywania wprowadzonych potraw w placówce.
  30. Planuje jadłospisy dekadowe dla dzieci od 1 – do 6 lat zgodnie z normami żywieniowymi i kalorycznością.
  31. Planuje jadłospisy dla dzieci na dietach eliminacyjnych zgodnie z zaleceniami lekarskimi i rodzaju stosowanych diet oraz kaloryczności i wartości odżywczych

Warunki zatrudnienia:

Oferujemy pracę w jednostce organizacyjnej Zespołu Żłobków Miejskich w Świdniku na atrakcyjnych warunkach:

  • zatrudnienie na podstawie umowy o pracę – okres próbny / czas określony / czas nieokreślony
  • wolne weekendy i święta - praca tylko w dni powszednie
  • wynagrodzenie płatne terminowo do końca miesiąca
  • dodatkowe wynagrodzenie roczne tzw. 13-tka oraz nagroda jubileuszowa
  • wymiar etatu: 8 godzin
  • czas pracy: zmianowa w godzinach pracy placówki

Wymagane dokumenty

1. list motywacyjny -  podpisany czytelnie i własnoręcznie

2. CV
/wraz z klauzulą na przetwarzanie danych osobowych/: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu rekrutacji zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)”.

3. kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie, kwalifikacje  i doświadczenie zawodowe

4. oświadczenie o niekaralności /do pobrania z naszej strony/

* kandydaci, którzy zakwalifikują się do zatrudnienia w ZŻM będą zobowiązani dostarczyć Zaświadczenie o niekaralności z  Krajowego Rejestru Karnego.

6. aktualna książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych lub zobowiązanie do jej przedstawienia przed nawiązaniem stosunku pracy.

Składanie ofert

Pisemne zgłoszenia kandydatów będą przyjmowane w terminie
 od 16 marca do 22 marca 2021 r. do godz.15:00 

Oferty należy składać osobiście w Zespole Żłobków Miejskich ul. Środkowa 2 lub elektronicznie zm1@oswiata.e-swidnik.pl z dopiskiem: oferta pracy intendent.

Wybrani kandydaci na rozmowę kwalifikacyjną będą  zapraszani indywidualnie po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.

Informacja o wyniku rozmowy:

tylko kandydaci  zakwalifikowani do nawiązania umowy o pracę

Inne informacje:

Miejsce pracy: Zespół Żłobków Miejskich w Świdniku,
 ul. Środkowa 2, 21-040 Świdnik.

Przetwarzanie danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:

administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Zespołu Żłobków Miejskich  ul. Środkowa 2, 21-040 Świdnik.

1)  Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu rekrutacji - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Kodeksu Pracy z dnia 26 czerwca 1974 r. (t.j. Dz. U. z 2020r. poz, 1320)

2)  odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa

3)  posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do cofnięcia zgody w każdym czasie

4)  ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

5)  podanie danych osobowych jest obligatoryjne w oparciu o przepisy prawa, a w pozostałym zakresie jest dobrowolne.