Home Stołówka szkolna Jadłospis 11.10-22.10.2021 r.
PDF 

 

 

 

Data

Jadłospis

Poniedziałek

11.10.2021

Nr. alerg.

Krupnik na rosole z kaszą i ziemniakami,

makaron ze śmietaną i  truskawkami

jabłko, sok

(1,2,3,7,9)

Wtorek

12.10.2021

Nr. alerg.

Ziemniaki, pieczeń ze schabu, surówka

z czerwonej kapusty

jogurt, banan, sok

(7)

Środa

13.10.2021

Nr. alerg.

Fasola po bretońsku z chlebem razowym,

jabłko, sok

 (1,7,9)

Piątek

15.10.2021

Nr. alerg.

Zupa jarzynowa na rosole ziemniakami,

naleśniki z serem

jogurt, kiwi, woda mineralna

(1,3,7,9)

Poniedziałek

18.10.2021

Nr. alerg.

Zupa z zielonego groszku z zacierką na rosole,

proziaki

jabłko sok

(1,3,7,9)

Wtorek

19.10.2021

Nr. alerg.

Ziemniaki, kotlet z drobiu, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i pomidora

banan, sok

(1,3)

Środa

20.10.2021

Nr. alerg.

Gulasz z kaszą jęczmienno-gryczaną, surówka z marchewki
i jabłka

jogurt, gruszka, sok,

(1,7)

Czwartek

21.10.2021

Nr. alerg.

Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria

gruszka, sok

(1,3,7)

Piątek

22.10.2021

Nr. alerg.

Ziemniaki, jajo w sosie koperkowym,

marchewka mini na parze

jogurt, kiwi, woda mineralna

(3,7,9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAŁĄCZNIK

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany

hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę[1];

b) maltodekstryn na bazie pszenicy1;

c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;

  1. zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego

   pochodzenia rolniczego;

2.Skorupiaki i produkty pochodne;

3.Jaja i produkty pochodne;

4.Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

6.Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego1;

b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu  

   D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;

c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego

   pochodzenia rolniczego,

b) laktitolu;

8.Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

9.Seler i produkty pochodne;

10.Gorczyca i produkty pochodne;

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne;

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu

na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

13.Łubin i produkty pochodne;

14.Mięczaki i produkty pochodne.



             Oraz produkty pochodne, o ile obróbka, jakiej je poddano, najprawdopodobniej nie wpływa na zwiększenie alergenności, ocenionej przez właściwy organ w odniesieniu do produktu, z którego powstały

 

 

 

Data

Jadłospis

27.01.2020

 

Zupa pomidorowa na rosole z mięsem, warz i ryżem

Makaron z serem

Sok

(3,7,9)

28.01.2020

Ziemniaki, udko pieczone, buraczki ćwikłowe z chrzanem

Sok

29.01.2020

Zrazy w sosem pomidorowym z kaszą jęcz-grycz

Brokuł

Woda mineralna

(2,3,7,9)

30.01.2020

Ziemniaki bitki wieprzowe, fasolka szparagowa

sok

31.01.2020

Zupa ogórkowa na rosole z mięsem warzyw, i ryżem

Racuchy

Sok

(2,3,7,9)

03.02.2020

Zupa pieczarkowa na rosole z mięsem warz, ziemniak

Spaghetti

Sok, jabłko

(2,3,7,9)

04.02.2020

Ziemniaki, kotlet panier. z drobiu, mizeria

Sok, jabłko

(2,3,7)

05.02.2020

Ziemniaki, pieczeń schab, surów z kap pek., mar- jab, i maj.

woda mineralna, jogurt, kiwi

(2,7,9)

06.02.2020

Gulasz wieprzowy z makaronem

Ogórek kiszony

(2,3)

07.02.2020

Zupa krupnik na rosole z mięsem warz, kaszą

Pierogi ruskie

Jogurt, sok, banan

(2,3.7.9)

 

BIP

 

 

Odwiedzający

Naszą witrynę przegląda teraz 20 gości 

Statystyki

Odsłon : 2190917

Pogoda