W dniu 12.10 2017 w Kołobrzegu odbyły się coroczne zawody w sztafetowych biegach przełajowych. Naszą szkołę reprezentowała zarówno drużyna dziewczynek jak i drużyna chłopców.

Dnia 19.10.2017 r. uczniowie klasy II b odwiedzili Powiatową Komendę Policji.

Kolejne spotkanie z panią pielęgniarką w ramach projektu „Zdrowo jem, więcej wiem” pod patronatem Małżonki Prezydenta RP, do którego przystąpiła klasa Ic było na temat piramidy zdrowia i witamin.

Zgodnie z programem wychowawczym i profilaktycznym szkoły i klasy uczniowie z I c spotkali się z panią pedagog. Dzieci dowiedziały się co to jest agresja, jakie są jej rodzaje. Świetnie potrafiły wskazać przykłady takich zachowań.

W piątek dzieci udały się do parku im. H. Dąbrowskiego w poszukiwaniu babiego lata. Uczniowie rozpoznawali drzewa i ich owoce.

Na lekcjach dzieci poznają tajemnice matematyki poprzez działanie. Niedawno układały rytmy, przeliczały elementy w zbiorach jabłek, gruszek, porównywały liczebność, dodawały, odejmowały na materiale przyrodniczym. Ostatnio miały możliwość pracy na macie edukacyjnej.

W minionym tygodniu wszyscy cieszyliśmy się urokami ,,Pięknej Złotej Polskiej Jesieni”. Pogoda była fantastyczna: świeciło słońce, było ciepło i bardzo kolorowo. Staraliśmy się wykorzystać te ciepłe chwile spędzając czas na jesiennych spacerach.

Z roku na rok w naszym szkolnym parku przybywa nowych drzewek. W tym roku również powiększył się ich zbiór, bowiem  17 października 2017r.

Jesień to pora roku, która obfituje w  kolorowe  warzywa. Dzieci z klasy  Ib postanowiły wykorzystać smaczne, pełne witamin warzywa oraz jajka, które są źródłem pełnowartościowego białka i przygotowały zdrowe przysmaki na drugie śniadanie.

W minionych tygodniach października, klasa I b brała udział w cyklu zajęć na temat bezpieczeństwa. Uczniów odwiedzili policjanci, którzy przekazywali wiedzę dotyczącą różnych sytuacji, z którymi dzieci mogą mieć do czynienia w drodze do szkoły i  do domu.

Uczniowie z klasy I a rozpoczęli cykl zajęć pt. „Rondelkolandia”. Wszyscy uczniowie zamienili się w kucharzy. W ramach pierwszych zajęć z tego cyklu zostały przygotowane kolorowe przysmaki z jaj, które były pyszne i zdrowe.