W dniach 22 i 28 marca uczniowie klas czwartych uczestniczyli w warsztatach kulinarno-edukacyjnych. W czasie spotkania uczniowie łączyli teorię z praktyką. Najpierw zapoznali się z zasadami dotyczącymi zdrowego odżywiania.

Dowiedzieli się, jak jeść zdrowo i ze smakiem, w jaki sposób przygotować przepyszne koktajle i sałatki na bazie świeżych, zielonych warzyw, dlaczego warto jeść różne kasze, uprawiać sport, być aktywnym fizycznie i sięgać po słodycze na bazie naturalnych składników, bez dodatku cukru. A następnie przystąpili do części praktycznej, w czasie której mogli skomponować własną sałatkę, skosztować przepysznego koktajlu i delikatnych pralinek.  

Notatka+foto: E.Paduch

Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne